2013. január 1., kedd

Novemberi - Decemberi beszerzések

Összefoglalom a 2012-es év utolsó beszerzéseit.
Olvasásra sajnos kevesebb időm volt, de idén jobban szeretnék "teljesíteni". :)

 Sylvia Day: Melléd láncolva
"Istenem... Sosem tudtam hozzászokni ehhez az archoz. Mindig hatott rám. A finoman metszett járomcsont, a sötét szemöldök, a sűrű pillájú kék szempár, és az a száj... Tökéletes vonalú, egyszerre érzéki és gonosz. Szerettem, amikor szexre csábítva mosolygott, és reszkettem, amikor vonallá keskenyedett. És amikor a testemhez ért, lángot vetettem." Gideon és Eva lebilincselő, vad kilengésekkel teli története folytatódik. Kapcsolatuk igazi "se veled, se nélküled" - bár szenvedélyesen szeretik egymást, a régről magukkal cipelt lelki sérülések és az egymás kizárólagos birtoklására törekvő elemi ösztönök minduntalan közéjük állnak. Kísért a szörnyű múlt, a sebek túl mélyek... Elég egyetlen hibás döntés, és a szakítás immár végleges lehet. A Crossfire sorozat második kötete.

Hasonló a "szürke" trilógiához", de nem rossz, így megvettem a 2. részt is.

Gail Carriger: Changeless - Változatlan
Alexia Maccon, Woolsey grófnéja egy kora esti órán arra ébred, hogy férje, akinek, mint minden rendes farkasembernek, illedelmesen aludnia kellene, teli torokból ordít mellette. Később el is tűnik, magára hagyva Alexiát, akinek így egyedül kell megbirkóznia egy egész természetfeletti regimenttel, akik már ott várják lakása küszöbén, űzött szellemek seregével, és Viktória királynő haragjával. Ám Alexia fel van fegyverezve: van egy legújabb divat szerint készült napernyője, és harapós modora. Még amikor nyomozása Skóciába, a rusnya mellények honába sodorja, és egy egész farkas falkával kerül szembe, akkor is helytáll. Erre pedig csak egy lélektelen képes ... Arra is marad ideje, hogy megkeresse elkóborolt férjét - ha akarja.

Az első rész nem volt rossz, izgalmas volt, így megvettem a másodikat is.

Jean M. Auel: A mamutvadászok I.-II.
Jean M. Auel ismét régmúlt idők ajtaját tárja ki előttünk, hogy elkalauzoljon bennünket egy az emberiség hajnalán játszódó csodákkal és veszélyekkel teli történetbe. A Barlangi Medve népében, és annak folytatásában a Lovak völgyében megszokott lenyűgöző valósághű mesemondással, Jean M. Auel folytatja Ayla nevű hősnőjének lélegzetelállító utazását. Ayla, oldalán a szeretett férfival, Jondalarral, belovagol a mamutvadász Mautoik földjére. Végre találkozik a Másokkal, akiket már régóta keres. Ugyan Aylának el kell sajátítani nyelvüket és szokásaikat, de figyelemreméltó vadásztehetségének, egyedülálló gyógyító-képességének és rejtélyes tűzgyújtó technikájának köszönhetően hamar beilleszkedik közéjük. Megismerkedik Ranec-kel a sötétbőrű, vonzó elefántcsont-faragó mesterrel, akinek vonzereje letaglózza. Jondalarban állatias féltékenység tombol, amit Ayla elkerülésével próbál kordában tartani. Ayla nem járatos a Mások világában, ezért félreérti Jondalar viselkedését, úgy gondolja, hogy a férfi már nem szereti őt, ezért egyre inkább Ranechez közeledik. A fagyos tél folyamán a feszültség egyre nő, de a tavasz elhozza a nagy mamut vadászatot és a Nyári Találkozó párzási rituáléját, ahol Aylának döntenie kell: marad Ranec-kel és a Mamutoikkal, vagy követi Jondalart a jövő kifürkészhetetlen útjain.

Hát... az 1. rész nagyon tetszett, a 2. már unalmasabb volt, ennek ellenére nem szeretném abbahagyni a sorozatot, érdekel. Bár mire sorra fog kerülni...

Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Pippa Kenn tizenkét évesen veszítette el az édesapját: ő volt az egyetlen ember, akit valaha ismert. A lány egyedül marad az erődházban, ahol a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak. Pippa bármit feláldozna az élő emberi beszédért vagy egy érintésért. Azonban nincs más rajta kívül az erdőben, kivéve a biológiai katasztrófa áldozatait. Ezek a lények gyűlölik a szépséget és emberséget, az elvesztett életük nyomait. Bármikor megölnék Pippát. Pippa tizenhetedik születésnapján döbbenetes dolog történik: egy vándor érkezik. A sebesült fiú fittyet hány a túlélés szabályaira. Egy paradicsomi kolóniáról beszél, ahol rengeteg ember életben maradt. Azonban őket is halál fenyegeti, egy horda közeledik, és a fiú ennek hírét viszi hozzájuk. Vajon Ruben igazat mond? Létezik ez a hely? Pippa bizalmát nehéz elnyerni, az örökös küzdés óvatossá tette. Ruben azonban nem adja fel. Útra kelnek, bármilyen veszélyes is, és a vándorlás közepette egy bensőséges, lágy érzés is életre kel. Létezhet szerelem egy ilyen zord világban? Mit jelent a társ? És mit jelent a bizalom? Mi az, amit Ruben elhallgat? A napszemű Pippa Kenn posztapokaliptikus-romantikus ifjúsági regény, a Pippa Kenn trilógia első része.

A fülszöveg alapján szimpatikus volt. Esélyt kell adni az új írónőknek is.
Személyesen is találkoztam vele, dedikáláson és könyvbemutatón, jó volt nagyon. :)

Helena Silence: Enigma
Lena nem tudja, de rendkívüli képességgel rendelkezik: ő egy érző. Ha megérint valamit, zavaros képeket lát, furcsa álmok lepik meg, és megsúgnak múltat, jelent, jövőt. De nem hallgat az ösztöneire, így a szülei meghalnak. Túl lehet élni, ha a szeretteid miattad nincsenek? Lena sosem látott nagybátyjához költözik, miközben fuldoklik a bűntudattól. Mélyen magába zárja a fájdalmat, amely fokozatosan felemészti. Megtagadja magától az érintés melegét is, nehogy még több emberbe belelásson, és az őrületbe sodródjon, mint néhány őse. Csakhogy jön egy különös fiú. És egy még különösebb nagybáty. Lena ráébred, hogy rokona házában menedékre lel, és arra is, hogy a képessége nem átok, hanem áldás. De mit érez Alex iránt? A fiú folyton felkavarja, hol dühíti, hol vágyakozik utána. Lena nem tud mit kezdeni ezzel a kapcsolattal. Csakhogy történik valami: egy kisfiú sikolya töri meg az erdő csendjét. Lena iszonyúan fél, de elhatározza, soha többé nem hagyja, hogy a szeretteit baj érje. Ha kell, a saját élete árán is megvédi az övéit. 

Szintén könyvbemutatón szereztem, kíváncsian várom, hogy elolvassam. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése