2012. november 25., vasárnap

Vass Virág: Ringass, Amadeus

Mit lehetne elmondani Jonas és Bori szerelméről?
Hogy szinte gyerekek voltak még 1989-ben? Hogy Jonas átment stoppal a berlini falon, és Bori az egész világot felforgatta dühében? Hogy meg volt írva előre: szeretni, ismerni, sajnálni és siratni fogják egymást?
Bori és Jonas húsz évvel később egyszerre lépnek egy berlini szálloda forgóajtajához. Továbbmennek? Felismerik egymást?
A múltból felvillanó kamaszszerelem különös megvilágításában egy férfi, egy nő és a hozzájuk tartozó emberek kapcsolatának rejtett dimenziói tárulnak fel.
Egy szerelmi történet, amely több évtizeddel a hősök születése előtt kezdődik… Mindannyiunk regénye, akik beleszülettünk egy a felmenőink által megkezdett történetbe. A Ringass, Amadeus rólunk szól, akik kíváncsiak vagyunk magunkra. Gyermekmagunkra. Felnőttmagunkra.
De legfőképp a szerelem szavatosságára.

Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre.”

Albert Einstein

Vass Virágtól ez az első könyv, ami a kezembe került.
A fülszövege alapján nagyon megtetszett, ezért is vettem meg... és nem bántam meg! :)

Kicsit másféleképpen olvastam, mint a többi könyvet. Összehasonlítottam egy másik írónővel, és az alapján született meg a véleményem. 

Nem tudom, hogy jó dolog e, ha megnevezem a másik írónőt, és kap egy kis kritikát.

Az időben ide-oda ugrál a történet, eleinte nehezebb olykor-olykor "elkapni" a fonalat, de aztán később már képben van az olvasó.
Jó pár szereplőt megismerhetünk.

A fogalmazás nagyon szimpatikus, eléggé tehetségesnek és jónak tartom az írónőt. Fejős Éva hozzá képest... (elnézést a rajongóktól).

Igazán érdekes, ahogy a végén összefutnak a szálak, összerakjuk a múltat, a jelent, az eseményeket, az embereket.

Ezután határoztam el, hogy fogok még Vass Virág könyveket olvasni, viszont azt is, hogy Fejős Éva könyvet nem hiszem! Ebből is látszik, hogy egy-egy írónő mennyi idő alatt írja meg a könyvét, mennyit foglalkozik vele, mennyit javítgatja! 

Azt tartom igazán jó könyvnek, amely elolvasás után is elgondolkodtat, és félre rakjuk későbbre is.
Nem sok értelme van úgy vásárolni, hogy többször nem olvassuk el, mert akkor csak porosodik, veszít az értékéből. Éppen ezért most össze is válogattam az eladandó könyveimet (összesen 4 db-ot), és fel is kerültek a vaterára. ;)

Íme:
http://hasznalt-konyv.vatera.hu/szorakoztato_irodalom/kaland_tortenelmi_regeny/maryrose_wood_meregnaplok_1676665007.html
http://uj-konyv.vatera.hu/szorakoztato_irodalom/romantikus/dedikalt_fejos_eva_karibi_nyar_1678033310.html
http://uj-konyv.vatera.hu/szorakoztato_irodalom/romantikus/fejos_eva_szeretlek_bangkok_1678034855.html
http://hasznalt-konyv.vatera.hu/szorakoztato_irodalom/romantikus/elizabeth_gilbert_eat_pray_love_2_huseg_1678039013.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése