2012. október 8., hétfő

E.L. James: A sötét ötven árnyalata

Az Ötven árnyalat-trilógia második kötete.

A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál.

De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni.
Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról.

Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.




"Minden idők leggyorsabban fogyó könyve
A szerző, E L James nem is álmodott arról, hogy regénysorozatával ilyen őrületet vált ki világszerte, és saját bevallása szerint valóságos sokként élte meg a sikert. Eredetileg ugyanis a Twilight erotikus verzióját szerette volna megírni jórészt saját szórakoztatására. A mű azonban olyan jól sikerült, hogy pillanatok alatt kinőtt a fan-fiction kategóriából, és amikor április elején a piacra került, az olvasók egyetlen nap alatt elkapkodták, és újranyomásra volt szükség. "

forrás: www.life.hu


Az első részét is már nagyon felkapták, ahogy olvasható is, hogy annyit vettek belőle, hogy újabb könyveket kellett nyomtatniuk. Nagyon sok róla a kritika: "mamipornó millióknak" "sablonos, ostoba, nevetséges" "borzasztó a fordítás: szentséges basszantyú, szent szar" " idegesítő belső istennő" stb.stb., még sorolhatnám.

Én ezek ellenére hihetetlenül faltam az 1. részt, nagyon tetszett, és izgalmas volt számomra.

A 2. részt nagyon elhúzták, már augusztusra be volt ígérve, és végül csak szeptember végére jelent meg. Rengetegen várták, és bosszankodtak.

Ez a rész még jobban tetszik, jobb mint az első, több benne a romantikus, szexuális, bonyodalmas szál. Több a cselekmény, izgalmasabb, eseménydúsabb. Tetszik, ahogy kibontakozik a szerelem Miss Steele és Mr. Grey között.

Emellett sokszor esik említés Christian múltjáról, múltbéli alávetettjei is megjelennek.

Olyanok történnek, amiket nem gondoltam volna. Együtt nevetek, izgulok, sírok, nevetek a főhősnővel. Nagyon sokszor elmosolyodom a humorukon, szimpatikusak a levelezgetéseik is. (Bár ez az első részben sokkal izgalamasabb volt, mivel ugye akkor még alig ismerték egymást.)

Annyira vártam, hogy végre valaki sebesüljön már meg! Leila esetleg valakit megsebesítsen, annyira feldobta volna, nagyon jó lett volna olvasni, ahogyan aggódnak egymásért. Bár szerencsére Mr. Grey sok esetben így viselkedik, valóban félti Miss Steele-t. :)
Ezeken kívül tetszik, ahogyan Christian jelleme, viselkedése, érzései átváltoznak, és eközben megismerjük a múltját is, előző alávetettek, játékszoba, anyukája ("narkós kurva") stb.

A szokásos szófordulatok, és a sok elírás, hiba most is zavart... ezek sajnos a fordító hibái... sokan szidták már. De egy részben én becsülöm is egy ilyen ember munkáját, hiszen biztosan nincs könnyű dolga egy-egy könyvnél.

A vége felé (mikor Christian eltűnt), túlzott volt a sok-sok családi érzelem kitörés, aggódás. Fura volt Mr. Grey viselkedése is, komolyabb dologra, bajra gondoltam.

Viszont a végére a borító miértjét is megértettem: álarcosbál, szülinapi ajándékok egyike. ;) Azt gondolom, ezek a magyarázatok rá. ( Pedig már kezdtem azt hinni, hogy csak a jó kinézet miatt került fel a borítóra. :D)

A végét sejtem, hogy ki is lesz a bosszúálló, kíváncsian várom a következő részt.
ÉS azzal remélem, hogy most nem fognak késni, mert még ebben az évben a kezemben szeretném tudni a 3 kötetet is!!! :)

Borító: 3/5 A minősége nem jó, mert első olvasástól jön le róla a fólia, az álarcot homályosnak látom néha, emiatt annyira nem tetszik.
Kedvenc szereplő: Mr. Grey
Unszimpatikus szereplő: Mrs. Robinson
Kedvenc rész: nagyon nehéz választani, számomra talán a kedvencek a szexuális jelenetek ;)
Ami nem tetszett: túl hamar újra összejöttek, Ana túl hamar megadta magát (ismét)
Értékelés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése