2012. szeptember 24., hétfő

Maryrose Wood: Méregnaplók - Méregkert

A tizenhat éves Jessamine Luxton a Hulne Apátság romjai között él édesapjával, a köztiszteletben álló gyógyszerésszel, aki szenvedélyesen kutatja a gyógynövények titkait. Ennek érdekében a világ minden tájáról igyekszik beszerezni a különlegesnél különlegesebb egyedeket, melyek közül a legveszélyesebbeket egy zárt méregkertben tartja. Egy napon különös fiú érkezik a Hulne kunyhóba: a rejtélyes látogató neve Gyom, és a jelek szerint nem csak a nevében kötődik a növényekhez. Kicsoda ő és mi lehet a titka? És mi készül a méregkert falai mögött? A gótikus elemekkel átszőtt, izgalmas és romantikát sem nélkülöző regény a méregkert különös világába kalauzolja az olvasót, ahol sosem szabad elfelejtenünk, hogy a megfelelő dózisban minden méreg: még a szerelem is. 



Eléggé vékony könyvről van szó. Könnyed kis 1-2 napos olvasmány, nagyon gyorsan lehet vele haladni.
Picit ahogy olvastam inkább tini regénynek mondanám. A fogalmazása egyáltalán nem bonyolult, túl könnyű inkább. De az igazán jó érzés, hogy csak lapozok, lapozok, és peregnek az események.

Elején bemutatja a főszereplőket (mindössze 2), tehát e szempontból is könnyen követkető. Majd bejön 1-2 újabb szereplő, ezek között a fura, rejtélyes fiú, aki hangokat hall, mintha a növényekkel együtt érezne, hallaná a beszédüket. Akivel aztán (természetesen) szerelmi szál alakul ki.

Szeretem azokat a regényeket, amiben sok szó esik a növényekről, állatokról, a természetről.

Az a jó azokban a könyvekben, amiket még nem filmesítettek meg, hogy én képzelhetem el a környezetet és a szereplők kinézetét is.
Ebben a történetben elég érdekes, amikor magam elé képzelem a fiút, amint beszélő növényekkel vonul elvégezni a rá bízott feladatokat a lány megmentése érdekében.
Igen, elég nagy fordulatot vesz a regény a vége felé. 

Ezt a regényt szerintem nem kellett volna több részbe szedni, olyan vékonyka és rövid így az első rész. Hát igen, ezt is úgy fejezték be, hogy az ember nagyon is kíváncsi a folytatására.

Mindenesetre lehet, hogy összegyűlik annyi könyv, amit szívesen lecserélnék egy újra, köztük ezt is, és akkor kirpóbálom a rukkolát én is. :)

Kedvenc szereplő: talán Jessamine
Unszimpatikus szereplő: Jessamine Apja (titkolózik, és gonoszan viselkedik a saját tulajdon lányával)
Kedvenc rész: belépés a méregkertbe
Ami nem tetszett: Jessamine Apja lánya elleni tette
Értékelés:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése